Život u Dublinu

Kako izgleda (moj) radni dan u Irskoj?!

pregleda 38952

Pretraži putem

Gotovo svakodnevno me netko pita “kako ti to sve stižeš ?!” Opisati ću Vam kako izgleda moj normalan radni dan, moj ultra naporan radni dan i kako provodim dane kada ne radim.

Moj normalan radni dan ,  započinje u 7.35h kada me taj grozni zvuk alarma probudi. Školski dan u Irskoj najčešće započinje oko 9h ujutro, pa neko vrijeme ujutro provedem sa djecom. Doručak, kavica, spremanje za posao.

Moja smjena započinje u 10 sati, najčešće imam sve termine popunjene svojim dragim klijentima.

Oko 13, 14 h počinje pauza za ručak koja traje 1 sat. To je samo moje vrijeme u danu, ponekad ga provedem u Staff room-u, ponekad u nekom od bezbrojnih restorančića, a ponekad obavim brzinski shopping i popijem obavezan drugi cappuccino. Pauza je obavezna i striktna, puni sat u kojem te nitko ne pita gdje ideš, što radiš. Nas je tridesetak zaposlenih u zgradi i svi imamo isti stav – svatko ide svojim putem, nitko se ne pokušava nametnuti i uzurpirati vaše vrijeme. Znam da je to jako popularno u Hrvatskoj i kolege vole biti dio jedne “obitelji” , ljubovati jedni s drugima i svašta nešto, ali mi ovdje imamo nepisano pravilo koje kaže “pusti me na miru, puštam te na miru“.

U Dublinu radim 40 sati tjedno, plus 5 sati pauze za ručak, te maksimalno 2-3 sata tjedno za radio emisiju i pjevanje. Radim 5 dana tjedno, te sam 2 dana slobodna. Dakle , sa  pauzama i radio emisijom i pjevanjem, još uvijek radim manje sati, te zarađujem puno više i puno mi je zanimljivije i zabavnije.Naravno, ukoliko se želite družiti, moguće je, jer će u sobi za osoblje uvijek biti kolega željnih zezancije, razgovora. Slušalice u ušima ili gledanje u mobitel su jasan znak da ne želite sudjelovati u razgovoru i to svi poštuju. Osim mog Noela iz videa Noel iz videa, koji je zaposlenik drugog salona u istoj zgradi.

On mi se voli došuljati s leđa i dahtati mi u uho ili što mu već tog dana padne na pamet. Ali nije bad, jer mi dozvoli ponekad da ga ošamarim iz zezancije.  Molim bez osuđivanja, svatko ima svoje stvari koje ga vesele. 😉 Ni kolege nas ne razumiju, ali su se već navikli na naše kreativno komuniciranje.

Radni dan mi završava u 18 sati, ponekad u 19, a jednom tjedno u 20h. Za taj dan su potrebne posebne pripreme, dovoljno sna, kalorične hrane, broj kava se popne na 3 ili 4, ali nekako se izgura.

Na najnaporniji dan u tjednu kada nakon posla imam radio emisiju ili sat pjevanja odsutna sam od jutra do 22h, ali takvih dana je maksimalno 6 mjesečno. Ne želim izgoriti od obaveza, te želim što više vremena provesti sa svojom djecom.

U Hrvatskoj sam radila 50 sati tjedno, bez obaveznih pauzi od 1 sat, radila sam 6 dana u tjednu. Samo nedjelje slobodne.

U Dublinu radim 40 sati tjedno, plus 5 sati pauze za ručak, te maksimalno 2-3 sata tjedno za radio emisiju i pjevanje. Radim 5 dana tjedno, te sam 2 dana slobodna. Dakle , sa  pauzama i radio emisijom i pjevanjem, još uvijek radim manje sati, te zarađujem puno više i puno mi je zanimljivije i zabavnije.

Naravno, tu je i svakodnevno komuniciranje sa Vama i to odrađujem u svakom mogućem scenariju, dok trčim na vlak, dok jednom rukom nanosim maskaru, drugom gledam mobitel i odgovaram na komentare, dok kuham ručak, dok pričam s ljudima … E taj dio nije lijep i često me opomenu “Anaaaa, prestani , sad pusti fanove, mi smo tu!“. Na što dobiju odgovor: “Neću, moji fanovi mi kažu da sam inspirativna i super i cool, a vi ste dosadni i raspravljate o Matcha latte (guglaj)” . Svi se bune da im ne posvećujem dovoljno vremena, sa svih strana netko nešto želi od mene i obično mi to super odgovara… Ponekad mi je sve to skupa previše i zato postoje ta 2 dana u tjednu kada pametno odlučim biti isključivo mama. Svaki tjedan  2 dana služe samo za opuštanje.

Izjave politicara u Hrvatskoj

Tih dana jutarnju kavu pijem sat vremena, ne idem u dućan, ne pospremam kuću, ne peglam. Ukoliko je loše vrijeme, 48 sati sam zaključana na toplom i to mi savršeno odgovara.  S guštom kuham najdraža jela, ponekad ugostimo drage nam ljude.  Ako vrijeme dozvoli odemo na izlet ili barem do obližnje nam plaže. Tim potpuno laganim tempom napunim baterije i regeneriram se za idući tjedan koji uvijek započinje isto…

Ludnicom i go, go, go.
Kako izgleda Vaš najluđi i najmirniji dan? Baš me zanima.

Uskoro ću Vam moći otkriti jednu posebno lijepu vijest. Jednu super ponudu koju sam morala prihvatiti…

Čitajte me.

Pusa,

Vaša Ana

 

Komentari

Komentari

1 komentara “Kako izgleda (moj) radni dan u Irskoj?!”

Odgovori